Kirjailija Janne Viljamaa

Olen sosiaalipsykologi ja kirjailija Janne Viljamaa. Toimin psykologian lehtorina ammattikoulussa, kirjoitan kirja-arvosteluja mm. Opettaja-lehteen ja koulutan itsetunnosta, työpaikan toimivasta vuorovaikutuksesta ja kasvatuksesta kesäyliopistoissa ja yrityksissä ympäri Suomen. Minulta voi tilata luentoja tai koulutusta kirjojeni aiheista. Personallisuushäiriöiset työpaikalla -kulutus on suosittu iltapäiväkoulutus.

Olen viiden lapsen isä ja asun Helsingissä. iPodistani kuuluu vuotellen Elvistä, Mötörheadia, AC/DC:ta ja Kari Peitsamoa. Juice Leskinen teki nuorena vaikutuksen mainioilla teksteillään. Hän on syntynyt samana päivänä kuin minä, eli 19.2..

Kun en lue tietokirjoja, luen rock and roll- ja urheiluelämäkertja. Zlatan-kirja on loistava, kuten myös Kovaa peliä -niminen kirja Jääkiekkoilija Theo Fleurystä. Olen lukenut elämäkerrat Led Zeppelinistä ja B.B Kingistä Red Hot Chili Peppersistä kertovaan Arpikudos-elämäkertaan. Elokuussa ilmestyvä Narsistin lapsena -kirjani on seitsemäs loistavan kustannustoimittajani Ulla Paavilaisen kanssa.

Olen kysynyt Ullaa toimittamaan kirjojani joka syksy seuraavan 38 vuoden ajan. Hän on alustavasti lupautunut. Meillä on hyvä joukkue, eikä joukkueurheilussa voittavaa joukkuetta vaihdeta. Pelasin nuorena koripalloa Panttereissa ja minulla taitaa olla tililläni yksi penkillä istuttu mestaruussarjan matsikin.

Pelasin muutaman matsin 80-luvulla myös kadettien maajoukkueessa. Neljä viidestä lapsestani pelaa korista ja vanhin poikakin tykkää katsella NBA-matseja televisiosta. Uskon Larry Birdiin, joka sanoi, ettei uskalla olla harjoittelematta, koska tälläkin hetkellä jossain päin maailmaa saattaa olla tyyppi treenaamassa. Larryllä oli oikea työmoraali.